Splitplaten Leggen in 3 eenvoudige stappen

Splitplaten Bestellen

Splitplaat toepassen

Een splitplaat is een goede oplossing ter voorkoming van spoorvorming of onderhoud van bijvoorbeeld de oprit of parkeerplaats. Door de toepassing van een splitplaat wordt het oppervlakte stabieler. Bij belasting van bijvoorbeeld een auto wordt het grind of split niet verspreid door spoorvorming, maar blijft het vast in de platen. Ideaal, voor weinig onderhoud.

Splitplaten Leggen

Het leggen van splitplaten is eenvoudig en gemakkelijk zelf uit te voeren. De klus dient echter wel secuur uitgevoerd te worden voor het beste resultaat.

1. Zorg voor een goede fundering:

Een stabiele ondergrond voordat de splitplaten kunnen worden aangebracht is van belang om kuilen te voorkomen en (zware) belasting aan te kunnen. Afhankelijk van de belasting kan worden volstaan met een fundament van gestabiliseerd zand of voor zwaardere belastingen een fundament van puin. Zorg dat het fundament goed vlak is. De fundering trilt u aan met een trilplaat.

2. Splitplaten leggen:

De splitplaten zijn uitgerust met een koppelsysteem, hiermee klikt u de platen eenvoudig in elkaar. Op deze manier kunt u het volledige oppervlak voorzien van platen. Komt u op het einde niet helemaal uit? Geen probleem met een decoupeerzaag of cirkelzaag zijn de platen op maat te maken.

Tip: Splitplaat met anti-worteldoek. Wilt u onkruidgroei voorkomen? Ga dan voor de splitplaten met antiworteldoek. Deze platen zijn al voorzien van doek onder de plaat, wat een hoop tijd scheelt in de aanleg. U hoeft niet eerst doek aan te leggen, voordat u kunt starten met de platen.

Laat bij obstakels, zoals bomen en opsluitbanden voldoende ruimte vrij. Ook aan de zijkanten wordt geadviseerd voldoende ruimte (+/- 20mm) vrij te laten voor het uitzetten van de platen bij warmte. De platen hoeven niet te worden vastgelegd. Door het gewicht van het grind of split en het koppelsysteem blijven de splitplaten op zijn plaats.

3. Grind of Split verspreiden

Als de platen goed en stevig vast liggen kan het gewenste grind of split worden verspreid. Wij raden aan om het grind of split 2cm boven de plaat uit te laten komen voor het mooiste resultaat. De totale laagdikte Grind of Split bedraagt daarmee (afhankelijk van de dikte van de plaat) tussen de 5 en 6cm.

Tip: In principe zijn alle grind en splitsoorten geschikt voor verwerking in splitplaten. Er zijn twee zaken waar u op moet letten. 1) Als u het grind of split gaat gebruiken voor een oprit met belasting is het belangrijk dat het split niet vergruist. Ga dus voor sterke splitsoorten, zoals Basalt Split. 2) Daarnaast is de fractie van belang. De meest gebruikte fractie is 8/16 of 14/20. Te grof grind of split stabiliseert niet goed in de splitplaten. Te fijn daarentegen heeft het risico onder de plaat te kruipen.

Splitplaten kopen

splitplaten

De splitplaten worden geleverd op pallets, u berekent de hoeveelheid benodigde m2 en wij rekenen uit hoeveel platen dit voor u zijn. Via onze website kunt u eenvoudig de gewenste hoeveelheid m2 bestellen. De benodigde hoeveelheid grind of split is tevens afhankelijk van het oppervlakte. Standaard kunt u rekenen dat een big bag van 1m3 voldoende is voor een oppervlakte van 20m2 bij een laagdikte van 5cm.

Bestel direct splitplaten, zodat u snel aan de slag kunt!

string(0) ""
string(21) "tussen 08:00 en 12:00"

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid