Jaaroverzicht 2016

Zandcompleet_Jaaroverzicht_2016

Logistieke webshop van het Jaar, Kiek in de Pot, Kleurplaat, Curaçao, verbouwing en mooie publicaties. Dat zijn de kernwoorden voor het jaar 2016. We zijn weer een jaar verder. We nemen u graag weer mee in het jaaroverzicht van Zandcompleet 2016.

Logistieke webshop van het Jaar

Het jaar 2016 begon met de nominatie voor Logistieke Webshop van het Jaar in de categorie Startup.  Een nominatie waar we hartstikke trots op zijn en uiteindelijk een mooie tweede plaatst behaalde en enkele publicaties kregen in onder anderen de EVO (vereniging van logistiek) en Ecommerce News, maar vooral ook een leuke dag beleefde met collega internetondernemers.

Publicaties – Hindernis

Begin dit voorjaar hebben we de opdracht gegeven om een heuse Zandcompleet Hindernis te laten maken. Op enkele regionale concoursen, zoals Concours Hippique Bergen op Zoom (beter bekend als Kiek in de Pot), de Brabantse Ruiterdagen en de Brabantse Kampioenschappen springen begin 2017 is onze hindernis te zien. Een mooie manier om de paardensport ook op andere manieren te ondersteunen. Ook de Home & Garden vond de weg naar onze webshop en plaatste ons kasteelgrind in de augustus editie.

Logistiek & Leveringen

De grenzen zoeken we ook in 2016 steeds een beetje verder op. Leveringen van Polyvlokken en Tapijtvezels is standaard mogelijk naar België, de eerste leveringen naar Duitsland hebben plaatsgevonden en zelfs Curaçao mag genieten van ons grind. In 2017 zetten we deze lijn verder voort door al onze big bags en pallets ook standaard naar België te kunnen leveren.

Ons speciaal geselecteerd Speelzand krijgt landelijk ook steeds meer bekendheid. In 2016 hebben we ruim 30 verschillende scholen en kinderdagverblijven mogen voorzien van nieuw schoon speelzand.

Verbouwing

Na een veel te lange tijd zijn we eind 2016 ook gestart met de verbouwing van ons kantoor. Een nieuwe frisse uitstraling met een eigen bar (altijd al onze droom). We verbouwen het eerste kwartaal van 2017 nog even door, maar daarna nemen we intrek in ons vernieuwd kantoor.

Met een boek vol nieuwe plannen beginnen we aan 2017. Hopelijk tot dan! Bedankt voor het vertrouwen.

Antoon Buijens & Melissa Buijens – van Rossum

string(0) ""
string(21) "tussen 08:00 en 12:00"

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid