Invegen

Brekerzand losgestort

Brekerzand is een grof soort zand dat zorgt voor een stabiele straatlaag. De hoekige vorm van de kleine steentjes (gebroken steen) zorgt voor de stabiliteit, het zand haakt als het ware in elkaar. Door de hoge haakweerstand wordt brekerzand vooral toegepast voor het invegen van de voegen van straatwerk. Brekerzand laat daarnaast door de grove structuur uitermate goed water door. Door de goede stabilisatie kan brekerzand ook toegepast worden als onderlaag voor het leggen van klinkers. Brekerzand heeft de fractie 0-2mm.

Voordelen

Ideaal voor het invegen en leggen van straatwerk
Goed waterdoorlatend
Egaal mooi resultaat tussen straatwerk

Brekerzand toepassen

Brekerzand wordt met name gebruikt om straatwerk in te voegen. Indien goed ingeveegd geeft brekerzand minder kans op onkruidgroei tussen het straatwerk. Zorg bij het invegen van het straatwerk dat geen kieren openblijven of opnieuw kunnen ontstaan. Herhaal het invegen daarom na enkele dagen tot dat geen kieren meer zichtbaar zijn. Bij voorkeur het zand invegen als het zand zo droog mogelijk is. Dan veegt het makkelijker in en het verkleint de kans op kleine beschadigen van het straatwerk.

 Zand betreft een natuurproduct, kleur, maat en structuur kunnen in de praktijk altijd wat afwijken. 

Brekerzand losgestort: verpakking & fracties

Zandcompleet levert brekerzand losgestort indien gewenst binnen 1 werkdag (op werkdagen voor 12.00 besteld andere werkdag geleverd) door heel Nederland in de volgende verpakking & fracties;

Verpakking:
– vanaf 5m³ losgestort

Andere opties:
– Bigbag Brekerzand (0,5m3 of 1m3)
– 25kg zakken, per volle pallet 

Losgestort brekerzand bestellen? Wij leveren:

  • Voor 12.00u besteld, andere werkdag geleverd (indien gewenst)
    Geen aanvullende transportkosten. Prijs is inclusief levering. 
  • Bij u op locatie
    Zodat u gelijk aan de slag kunt.
  • Of op een werkdag naar keuze
    Specifieke werkdag voor levering in gedachten? Ook geen probleem, geef dit minimaal 1 werkdag van te voren aan ons door en wij stemmen onze planning af op uw wensen. Vanzelfsprekend doen we dit zonder meerkosten.

Extra informatie

Kleur

Alternatief grijs

Kies het aantal m3

4m3, 5m3, 6m3, 7m3, 8m3, 9m3, 10m3, 11m3, 12m3, 13m3, 14m3, 15m3, 16m3, 17m3, 18m3, 19m3, 20m3, 21m3, 22m3

Toepassing

Invegen

Veel gestelde vragen

Meest gestelde vragen over zand bestellen

Ons losgestort zand wordt met een kippervrachtwagen geleverd (het zand wordt achteruit via de klep gekiept). De lengte van de wagens varieert. Onze vrachtwagens verlaten nooit de verharding. Levering op de oprit of eigen terrein is mogelijk, maar op eigen risico. Let erop dat de oprit de belasting van de vrachtwagen / zand kan dragen.
Ja, in het opmerkingen veld (bij het invullen van uw adresgegevens) kunt u een voorkeur voor een ochtend of middaglevering aangeven. We doen onze best de levering binnen dit dagdeel te leveren. Geen rechten kunnen hieraan worden ontleend.
Onze vrachtwagens kunnen maximaal 22m3 laden. Indien u meer dan 22m3 nodig heeft, dan volgt een opvolgende levering. Specifieke wensen, zoals levering met knijpertransport of kleiner transport ivm bereikbaarheid van de locatie is mogelijk in overleg (mogelijk geldt een toeslag). Neem hiervoor contact met ons op.

Brekerzand losgestort

Prijs: Incl. btw, Gratis geleverd
Voor 12.00u besteld, levering volgende werkdag
Transport: Kippervrachtwagen

v.a. 530.25

Leveringsvorm
Kies het aantal m3 :

Wis selectie

Meer nodig? Voeg dan meerdere hoeveelheden toe aan de winkelmand.

Snelle levering in heel Nederland
Klanten geven ons een 9.2
Lid van Webshop Keurmerk
Betaal veilig

Formaat

Bekijk de onderstaande afbeelding om de grootte van de stenen, kiezels en zand te zien in verhouding tot een creditcard.

Size info image
string(0) ""
string(21) "tussen 08:00 en 12:00"

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid