Bindmiddel voor Split

Bindmiddel voor drainagemortel is een eenkorrelmortel voor het aanbrengen van een waterdoorlatende gebonden bedding voor ieder type bestrating. Geschikt voor lichte tot zware belasting. Bindmiddel voor split is speciaal geschikt voor het maken van een drainerende ondergrond voor de bedding van beton- en natuursteenbestrating voor zowel binnen als buiten. 

Dit product wordt dan ook vaak gebruikt bij het aanleggen van opritten, terrassen, trottoirs en andere bestratingsprojecten waar waterafvoer belangrijk is.

Het bindmiddel voor split fungeert als een hechtende substantie die het split bij elkaar houdt en tegelijkertijd waterdoorlatendheid mogelijk maakt. Hierdoor kan water door het split dringen en direct worden afgevoerd, waardoor waterophoping en mogelijke schade aan de bestrating wordt voorkomen. Het gebruik van bindmiddel voor split kan helpen om de levensduur van bestratingsprojecten te verlengen door waterafvoer te verbeteren en het risico op verzakking, vorstschade en andere problemen te verminderen.

Voor het voegen van de bestrating wordt aanbevolen een waterdoorlatende voegmortel te gebruiken, bv Voegmortel Easy Fijn

Voordelen Bindmiddel voor Split

Met kunststof gemodificeerd.
Zeer goed waterdoorlatend
Krimp- en spanningsvrij.
 Hoge eindsterkte.
 Gemakkelijk verwerkbaar.
Geschikt voor het stabiliseren van het zandbed
Hoge vorst- en strooizoutbestendigheid.

Technische Kenmerken

  • Verwerkingstemperatuur: +5 °C tot +30 °C
  • Verwerkingstijd: ca. 120 minuten
  • Begaanbaar na 6 uur.
  • Volledig uitgehard na 24 uur.
  • Laagdikte lichte belasting: 5 cm.
  • Laagdikte zware belasting: 8 cm.
  • Porositeit: 15-20%.
  • Verbruik: ca. 15 zakken a 20kg per 1m3 schoon, droog en stofvrij split.

Werken met de onderlaag producten van Romfix

Drainagemortel wordt toegepast tussen het zandbed (evt. verbeterd met ondergrondversteviger) en het straatwerk. Om het straatwerk / tegels goed te laten hechten wordt het gebruik van Hechtmortel sterk aangeraden. Door de toepassing van drainagemortel wordt een stabiele, stevige waterdoorlatende laag aangebracht. Optioneel kan het nodig zijn om tussen het zandbed en de mortel nog een laag puingranulaat aan te brengen, afhankelijk van de belasting.

Verpakking & Kleur

Zandcompleet levert Romfix Bindmiddel voor split in slechts enkele werkdagen door heel Nederland & België in de volgende verpakkingen & kleuren;

Verpakkingen:
– 1 Stuk à 20kg
– Verkrijgbaar vanaf 15 zakken

Kleur:
– Grijs

Levering & Betaling

  • Binnen 1 tot 2 werkdagen door heel Nederland en Belgie.
    Levering vindt plaats met pallet transport. 
  • Betaling is mogelijk via iDeal, bankoverschrijving, of Creditcard.
    Alle prijzen zijn incl. btw.

Extra informatie

Gewicht 25 kg
Fabrikant

Bostik

Kies het aantal

1 stuk, 21 stuks (halve pallet), 42 stuks (volle pallet)

Gebruiksaanwijzing

Een gebruiksaanwijzing en het technisch informatieblad vindt u hier:

”Product

Technisch Informatieblad

Bindmiddel voor split

Prijs incl. btw, GRATIS verzending
Levertijd 1-2 werkdagen

Verpakking: Zak 20kg
Vanaf 15 zakken

19.99

Snelle levering in heel Nederland
Klanten geven ons een 9.2
Lid van Webshop Keurmerk
Betaal veilig

Formaat

Bekijk de onderstaande afbeelding om de grootte van de stenen, kiezels en zand te zien in verhouding tot een creditcard.

Size info image
string(0) ""
string(21) "tussen 08:00 en 12:00"

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid