Split als halfverharding

split als halfverharding

Door de hoekige structuur van Split wordt dit breuksteen graag toegepast als stijlvolle verharding voor oprit of parkeerplaats. Echter is niet ieder splitsoort geschikt als (half)verharding. Voor het kiezen van het juiste split voor de oprit of parkeerplaats is de steensoort de doorslaggevende factor. De volgende steensoorten zijn voldoende hard als toepassing voor de oprit of parkeerplaats. Het split zal niet vergruizen onder de belasting.

Split als Halfverharding

Om split te kunnen toepassen als halfverharding is de onderlaag waarop het split wordt aangebracht even belangrijk. Allereerst dient u ervoor te zorgen dat de onderlaag geëgaliseerd is tot de gewenste diepte. Om vervolgens uw onderlaag voldoende hardheid mee te geven voor belasting zodat geen insporing meer kan voorkomen. Indien uw huidige onderlaag hard genoeg is kunt u het split direct toepassen. Is uw huidige onderlaag onvoldoende hard adviseren we een laag van +/- 10 cm Gebroken Puin voor normale belasting (personenauto’s) voor zwaardere belasting en vrachtverkeer wordt een laagdikte van 15-20cm Gebroken Puin aangeraden.

Splitplaten

Na de aanleg van de onderlaag kan er voor worden gekozen om Splitplaten toe te passen. Splitplaten hebben het voordeel dat het toegepaste split op zijn plaats blijft en spoorvorming niet kan ontstaan. Het split wordt gestabiliseerd door de splitplaten.

Laagdikte Split Oprit / Parkeerplaats

Tot slot adviseren we een laagdikte van +/- 5cm Split als Halfverharding. Hoe dikker de laag split of grind, hoe lastiger de oprit of parkeerplaats begaanbaar is. Ook de fractie is van belang. De meest gebruikte fractie is 8/16.

Bestel direct split, zodat je direct aan de slag kunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

string(0) ""
string(21) "tussen 08:00 en 12:00"

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid