Wat is voegzand? Er zijn twee soorten voegzand te onderscheiden. Enerzijds het zand om gemetselde muren mee in te voegen en anderzijds zand om straatwerk mee in te vegen, ook wel brekerzand of inveegzand genoemd.
Voegzand
Voegzand wordt gebruikt voor het invoegen van metselwerk. Dit zand is verkrijgbaar in verschillende kleuren (licht, wit, geel en grijs) om de juiste uitstraling mee te geven aan het metselwerk. Voegzand is zeer schoon en gezuiverd zand. Heeft u een grote hoeveelheid nodig? Dan is het aan te raden om in 1 keer de benodigde hoeveelheid te kopen. Doordat voegzand een natuurproduct is kan het zijn dat de kleuren in de loop van de tijd wat afwijken. Door gelijk de juiste hoeveelheid voegzand in te kopen, weet u zeker dat het afkomstig is uit dezelfde partij en dat kleurafwijkingen zoveel mogelijk wordt voorkomen.
Brekerzand
Brekerzand is voegzand dat wordt toegepast als inveegzand voor straatwerk. Door brekerzand toe te passen worden de voegen van het straatwerk gevuld waardoor onkruid minder kans krijgt. Doordat brekerzand bestaat uit een combinatie van zand en hele kleine steentjes geeft het stabiliteit mee aan het straatwerk en blijft het door de grove structuur goed waterdoorlatend. Brekerzand wordt voornamelijk toegepast in bredere voegen, zoals bij gebakken klinkers of ouderwetse bestrating. Een alternatief voor brekerzand is inveegsplit of voegmortel.Â
Voegmortel
Wilt u absoluut geen onderhoud meer of onkruid in uw voegen? Dan bieden wij ook nog voegmortel aan in ons assortiment. De oplossing voor zo min mogelijk onderhoud. Onze Bostik voegmortels geven onkruid definitief geen kans meer doordat de voegen worden afgesloten met mortel. De mortel is dusdanig samengesteld dat ze tevens waterdoorlatend blijven (met uitzondering van de cement variant).
Bestel Direct Voegmortel
Meer leren over (de verschillen van) zand?
We hebben verschillende blogs die je meenemen in de wereld van zand, terminologie en verschillen.Â
- Plaatzand, wat is dat?
- Wat is klapzand?
- Wat is scherp zand?
- Wat is Speelzand?
- Diverse zandsoorten, wat verklaart het prijsverschil?