Wat is Voegzand?

Wat is voegzand?

Wat is voegzand? Er zijn twee soorten voegzand te onderscheiden. Enerzijds het zand om gemetselde muren mee in te voegen en anderzijds zand om straatwerk mee in te vegen, ook wel brekerzand of inveegzand genoemd.

Voegzand

Voegzand wordt gebruikt voor het invoegen van metselwerk. Dit zand is verkrijgbaar in verschillende kleuren (licht, wit, geel en grijs) om de juiste uitstraling mee te geven aan het metselwerk. Voegzand is zeer schoon en gezuiverd zand. Heeft u een grote hoeveelheid nodig? Dan is het aan te raden om in 1 keer de benodigde hoeveelheid te kopen. Doordat voegzand een natuurproduct is kan het zijn dat de kleuren in de loop van de tijd wat afwijken. Door gelijk de juiste hoeveelheid voegzand in te kopen, weet u zeker dat het afkomstig is uit dezelfde partij en dat kleurafwijkingen zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Brekerzand

Brekerzand is voegzand dat wordt toegepast als inveegzand voor straatwerk. Door brekerzand toe te passen worden de voegen van het straatwerk gevuld waardoor onkruid minder kans krijgt. Doordat brekerzand bestaat uit een combinatie van zand en hele kleine steentjes geeft het stabiliteit mee aan het straatwerk en blijft het door de grove structuur goed waterdoorlatend. Brekerzand wordt voornamelijk toegepast in bredere voegen, zoals bij gebakken klinkers of ouderwetse bestrating. Een alternatief voor brekerzand is inveegsplit of voegmortel. 

BigBag
v.a. 113.95
Bekijk product
Losgestort
v.a. 530.25
Bekijk product

Voegmortel

Voegmortel Terras

Wilt u absoluut geen onderhoud meer of onkruid in uw voegen? Dan bieden wij ook nog voegmortel aan in ons assortiment. De oplossing voor zo min mogelijk onderhoud. Onze Bostik voegmortels geven onkruid definitief geen kans meer doordat de voegen worden afgesloten met mortel. De mortel is dusdanig samengesteld dat ze tevens waterdoorlatend blijven (met uitzondering van de cement variant).

Bestel Direct Voegmortel

Meer leren over (de verschillen van) zand?

We hebben verschillende blogs die je meenemen in de wereld van zand, terminologie en verschillen. 

string(0) ""
string(21) "tussen 08:00 en 12:00"

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid